Saturday, November 7, 2009

Hayyakumullah~

Salam alaik buat semua~ Subhanallah masa terus berlalu.. hari-hari berlalu begitu sibuk dengan taklifan dan amanah baru yang digalas sebagai seorang guru. Moga di beri kekuatan buat diriku dan sahabat-sahabat yang baru dipostingkan ke sekolah. Cabaran yang nyata telah tiba, memperjuangkan diri untuk mentarbiyyah ummah dengan ilmu, iman dan akhlak. Moga title sebagai Guru bukan terzahir sebagai kebanggaan (Tasyrifan) tapi dilaksanakan (Taklifan) dengan penuh keikhlasan dan kesungguhan serta meletakkan diri sebagai Khalifah Allah yang memiliki jiwa kehambaan dalam setiap tindakan~

Di kesempatan waktu yang ada, dedikasi buat junior-junior dan sahabat-sahabat yang sedang berjuang di medan ilmu menghadapai final exams, segala yang terbaik untuk antum kudoakan. Have faith in Allah!


Dedikasi teristimewa

Salam ingatan buat sahabat-sahabat seperjuangan yang menyambut ulang tahun kelahiran pada bulan November ini =)


SANAH HELWAH buat sahabat-sahabat seperjuangan yang diingati
 • Akhi Mohd Bahauddeen b. Azmi (4 November 2009)
 • Akhi Hakim bin Azimoha (5 November 2009)
 • Akhi Wan Mohd Hazim bin Wan Mohd Shaffii (9 November 2009)
 • Ukhti Sakinah bt. Hashim (12 November 2009)
 • Akhi Aiman b. Zainul Kerif (24 November 2009)

Tiada hadiah yang dapat kuberikan, tapi ketahuilah setiap dari kalian memberi pengertian yang bermakna dalam perjalanan hidup ini. Kalian merupakan tunjang kekuatan di sebalik semangatku ketika awal penubuhan Persatuan Bahasa Arab di UPSI. Selaku mantan Presiden Persatuan Bahasa Arab UPSI "Generasi Pertama", kehadiran antum dalam Jam'iyah (persatuan) bersama fikrah dan kelebihan tersendiri begitu bermakna buatku.

Syukran katsir atas semangat juang dan cinta yang kalian berikan untuk memartabatkan bahasa pilihan Allah ini (Bahasa Arab) di bumi UPSI.

Gambar kenangan kepimpinan Persatuan Bahasa Arab UPSI ketika jamuan 'Eid Mubarak 2008. Di barisan tengah: dua dari kiri, Akhi Baha, hujung di sebelah kanan, Akhi Hakim .Di barisan atas sekali: hujung dari kiri, Akhi Hazim, hujung dari kanan, Akhi Aiman .

Kenangan bersama Ukhti Sakinah-hujung dari kanan, ketika program Delegasi Usrah UPSI ke UIAM, Mac 2008.

Usia yang Tuhan kurniakan ini, hiasilah dengan amalan yang murni. Moga ianya menjadi temanmu di akhirat nanti. May Allah bless you all. Selamat Hari Lahir~

1 comment:

 1. Semoga menjadi muallim & murabbi yang disegani serta mampu mengubah masyarakat.

  Banyak cabaran yang bakal ditempuhi, pikullah ia sebagai satu motivasi untuk terus menghadapi cabaran2 seterusnya..

  Be the best..

  Biology Teacher,
  AKH TG

  ReplyDelete